kedd, március 24, 2009

utolsó elküldött levél

Folyamatosan gondolkodtatásra késztetsz. Az, ami kettőnk között történt. Az, ami Veled történik.

1.      Azt mondod, velem állandóan bulizás volt. Neked meg kell a gát, a fék, aki megállít, hogy ne csináld.
De mégis hogyan? Egyrészt heti 1-2 alkalommal találkoztunk, a fennmaradó időben azt sem tudtam hol vagy, mit csinálsz. Másrészt, mi történt az elmúlt 1 hónapban, amikor nem voltunk együtt??? Buliztál ezerrel, nélkülem. Akkor meg miről beszélünk?

2.      Azt mondod, neked gyakorolnod kell, dolgoznod kell, csinálnod kell a sulit.
Mellettem nem lehetett??? Gördítettem én bármikor akadályt ez elé?
Lehet, hogy az elmúlt 1 hónapból az első 2 hétben tényleg gyakoroltál, mint az állat. De utána megint csak a bulizás ment. A mocskos lerészegedés. Akkor meg miről beszélünk?

3.      Azt mondod, élni akarsz, meg egyedül lenni, esetleg mással is dugni.
Mit jelent neked az élet??  Mellettem nem csinálhattál azt, amit akarsz?
Mit jelent az egyedüllét?? Korlátoztalak valamiben is? Kellett neked olyan sokat belerakni ebbe a kapcsolatba?? Éreztettem én veled valaha is, hogy felelősséggel tartozol értem? Hogy hozzám vagy láncolva?
Mással is dugni? Állításod szerint 5 éve nem szexeltél olyan jót, mint velem. Akkor meg miről beszélünk?

Nem vagy te még kész ember. Nagyon nem. Folyamatosan ellentmondásokba keveredsz, önmagaddal. Te sem tudod, hogy mit akarsz. Egyedül lenni? Hát persze, legyen. Mással dugni? Simán. Csak, tudod, egy nő akkor dug, amikor akar, egy férfi meg akkor, amikor tud… Ezt soha ne feledd el…

Nem tudsz megbecsülni semmit. Sem az Isten adta tehetségedet, sem a pénzt, ami néha a kezedbe kerül, sem a nőket, akikkel a jó sors összehozott az életedben, sem semmit. Hiába takarózol a fene nagy önállósággal, meg hogy mindent egyedül akarsz elérni. Félérett ember vagy még te is. Sok-sok év, hogy igazi ember legyen belőled.  Persze, szerinted nem kell hozzá segítség, megoldod egyedül, csak aztán majd ne csodálkozz, ha végleg magadra maradsz. Nem vagy abban a korban, nem vagy abban a helyzetben, hogy ezt nyugodt szívvel bevállalhasd, te most mégis megteszed. Legyen. Viseld a következményeit. Taszíts el engem magadtól. Aztán gondolkodj, hogy helyes volt-e ez a döntés.

Utólag visszagondolva az a baj, hogy már minden szavad hazugságnak tűnik. Az is, hogy szerettél, az is, hogy én kellettem, az is, hogy mennyire jó volt velem. Minden. Soha többé nem tudok elhinni neked semmit. Soha többé nem tudok megbízni benned. Ezt sikeresen elérted.

Azt mondják, Ady Endre Elbocsátó szép üzenete milyen kegyetlen vers. Szerintem mégis a legcsodálatosabb, ami valaha megírásra került. Benne van minden, amit egy kapcsolat végén mondhat az ember. Úgyhogy búcsúzóul ebből szemezgetek Neked.

„Törjön százegyszer szászszor-tört varázs:
Hát elbocsátlak még egyszer, utólszor,
Ha hitted, hogy még mindig tartalak
S hitted, hogy kell még elbocsáttatás.
Százszor-sujtottan dobom, ím, feléd
Feledésemnek gazdag úr-palástját.
Vedd magadra, mert lesz még hidegebb is,
Vedd magadra, mert sajnálom magunkat,
Egyenőtlen harc nagy szégyeniért,
Alázásodért, nem tudom, miért,
Szóval már téged, csak téged sajnállak.

Kérem a Sorsot, sorsod kérje meg,
Csillag-sorsomba ne véljen fonódni
S mindegy, mi nyel el, ár avagy salak
Általam vagy, mert meg én láttalak
S régen nem vagy, mert már régen nem látlak.”

Budapest, 2009. március 24. 02:52

9 megjegyzés:

  1. Bocs, de fogom a fejem.
    Számomra tök nyilvánvaló, hogy ez az ember téged valamiért nem akar. Te meg érveket akarsz tőle. Ha mond érveket, akkor azt cáfolod.
    Jó reggelt kedves! Egy kapcsolat nem ilyen. Nem lehet racionálisan levezetni, hogy márpedig én igenis passzolok hozzád. Ha a másik nem akar, akkor nem akar. Mivel ez kapcsolat, nem pedig bíróság, így nem kell bebizonyítani neki érvekkel, hogy én ezért meg azért nem akarlak. Az ember tudja, hogy kit akar meg kit nem, anélkük is, hogy meg tudja magyarázni. És ezt el kell fogandi, nem pedig agyalni, hogy de hát miért nem.

    VálaszTörlés
  2. ki agyal???
    csak leírtam, hogy mit gondolok. ennyi.
    nem akar, nem akar. leszarom.
    itt fejeztem be a történetet.

    VálaszTörlés
  3. ez faszság.
    semmi baj azzal, ha beleveri az orrát a saját piszkába ( Marion Bőgősébe). nem érvelési technikáról van itt szó, csak arról, hogy mond valamit a pasi, és ellenkezőképp cselekszik; nem muszáj mindig mindenkinek eljátszania a hülyét, hogy bekajálja a másik szar dumáját.
    ráadásul nincs benne semmi kezdjükújratisztalappal ökörség, és ezért külön dicséret jár :)
    kell az néha, ha rávilágítunk: látjuk, hol csúsztat a másik és hol csapja be önmagát, hogy értse, minket viszont nem tud becsapni.

    VálaszTörlés
  4. Nyúl: köszi. én nem tudtam megfogalmazni így, de tudat alatt nyilván pontosan ezt akartam én is. szembesíteni a faszságaival, az ellentmondásokkal, amibe saját magát keveri.
    meg azzal, hogy igazából tényleg átvert, vagy próbált, de én ezt nem eszem meg.

    VálaszTörlés
  5. hja, a rutin meg az évek...
    professzor ugyanez a szitu, csak neki ráadásul hiába mondasz bármit is, a megaegójától se nem lát, se nem hall. mindegy, akkor is mondani kell, jobb kint mint bent :)

    VálaszTörlés
  6. Annak van értelme, hogy szembesítsük a volt pasinkat a faszságaival? Ez vergődés. Hogy látod, te hülyeséget mondtál, te csúsztattál stb. ezt minek? Ha vége vége. Utána minek a bokszmeccs, hogy csakazértis kiütlek. Ha már nem kellettem, akkor jól rádolvasom a hibáidat? Nekem ez meglehetősen nevetséges magatartás. Ez a vég utáni vergődés. Nem hogy az ember továbblép, még kicsit rugkapál. Ha már kidobtak, akkor azért még rúgok kettőt hármat a másikba.
    Miért nem lehet méltósággal kilépni egy kapcsolatból? Miért kell a szembesítsük már akkor a hibáival. Legyen már az embernek annyi egója, hogy anélkül el tudja engedi a másikat, hogy még ráolvas a fejére ezt azt.

    VálaszTörlés
  7. my way is not your way.
    peace.
    :)

    VálaszTörlés
  8. egyébként meg annyit még névtelennek: a szerelem nem múlik el pikk-pakk. ezért vergődik, igen. ilyen az ember. mit kell ezen kiakadni, csodálkozni?
    gyászmunka: hallottál már ilyesmiről?

    VálaszTörlés
  9. nah, micsoda élet lett itt. :)
    hát, lehet ezt vergődésnek tekinteni. én még mindig azt gondolom, hogy jobb ez a fajta típusú vergődés, mintha könyörögnék, hogy kezdjük újra. annál megalázóbb nincsen.
    persze, ez sem túl sok méltóságra ad okot, de hát engedtessék már meg nekem, hogy utólag elmondjam a véleményem. felhívjam a figyelmét, hogy én vágom, mi történik vele, miket beszél össze-vissza.
    akkor lenne ez rúgkapálás, ha odaírtam volna: "gondold ezt át, jelentkezz és kezdjük újra, ha tudsz normálisan viselkedni", mert akkor bele is rúgtam, meg könyizek is.
    de nem. belerúgtam (bár ezt nem így érzem, de nevezzük így) és elmondtam, hogy történjen bármi is, mi soha nem lehetünk többé egy pár, mert nem tudok neki hinni.
    ennyi.

    VálaszTörlés