kedd, április 15, 2008

délre értem be

a munkahelyemre. pedig már tök korán ott voltam a dokkernél. a SOTE-ra mentem. szokásos hely, ha ilyen típusú baj van, akkor ide futok azonnal. egyrészt közel van, másrészt itt kezeltek 11 éve is. találkoztam azzal a hölgyeménnyel, aki anno kezelt. meg azzal a nővérrel, aki anno ott volt. még most is ott van. ezt nyilván csak úgy lehet, ha szerelmesek a munkájukba. egyébként... áh... szóval 8-kor már ott ücsörögtem bőven a váróban. praktikusan vittem magammal könyvet, tudtam, hogy sokat fogok várni. nem tévedtem. több, mint egy órát az ambulanciánál. közben olyan helyes, fiatal dokibácsikat láttam... hmmmm... :) én persze egy fiatal nőhöz kerültem. nagyon kedves volt, meg alapos. elküldött vérvételre, meg ultrahangra (hasi és nyaki), hogy nincs-e megnagyobbodva a vírusos fertőzéstől valamelyik belső szervem (lép, máj). nos, kiderült, hogy a lépem kicsit igen, trú mondta egyből, hogy a májam is simán... de persze az nem. szóval vérvétel először, alagsorban, ahol anno 11 éve az apám ült mellettem a padon, míg én a soromra vártam az otoneurológiánál. szörnyű egy hely. mármint kinézetre. ijesztő. akkor is az volt, most is az. szóval labor. mindkét kezemet megszúrták, elsőre nem sikerült elegendő vért venni. halleluja. :( aztán vissza az ambulanciára. onnan radiológia. persze rossz irányba indultam el. a fene egye meg, hogy ezek a klinikai épületek szanaszéjjel vannak szórva. na, mindegy. megtaláltam. ott is vártam egy csomót. 9:20-ra voltam időpontra beutalva, ehhez képest 10:45-kor lettem kész. nice. de legalább olvasgattam ott is egy kicsit. ezután vissza a dokilányhoz (tuti, hogy nálam fiatalabb), gyógyszert felírt, meg hogy menjek táppénzre, meg hogy csütörtök reggel jelentkezzek kontrollon nála, mert csak. látni akar.
ezután rongyolás be munkába. rögtön betoltam a fájdalomcsillapítót, amit felírt és kiváltottam, már attól jobban vagyok.
mindenesetre kisírtam, hogy mehessek táppénzre, kicsit hagy pihenjek már. szerintem attól is betegedtem le, hogy 3,5 hónapja nincs egy nap megállásom se, egyszerűen széthajtottam magam, legyengült a szervezetem. vagymi. pénteken amúgy se kellett volna jönni dolgozni a sztrájk miatt, így ezt a két napot meg kibírják nélkülem. ma is szépen elindult a munka, hogy nem voltam itt, semmi gáz nem történt. annyira önállóak, hogy nem is kellek én ide... ezzel viccelődtem a főnökömnek, de lehet, hogy nem kellett volna, még komolyan veszi. :) áh, nem. ő is úgy látja, hogy pótolhatatlan a munkám, nem véletlenül mondta még tegnap, hogy szedjek gyógyszert és úgy legyek bent. de basszus, fertőző ez a gyulladás, vagy mi a bánat, úgyhogy a cégnek se nagyon jó, ha miattam lebetegszik mindenki. ezzel meggyőztem őket. :)
most persze annyira éhes vagyok, hogy az nem igaz. a torkomon csak pépes cucc megy le fájdalom nélkül, de semmi ilyesmi nincs nálam. bolt meg egy darab sincs a közelben. úgyhogy hazáig éhezés aranyosan. :(
gyorsan meg kell gyógyulnom, mert a hétvégén már bulitéma van. (csüt-pént-szombat) és már éppen ideje pörrenni kicsit. az már hiányzik.
a vérvétel kapcsán azon gondolkodtam, hogy a THC-t vajon mennyi ideig mutatja ki a vér??? mert hát csütörtökön és pénteken is toltam elég rendesen... és ha kimutatják, akkor kezdenek az infóval valamit??? most gyorsan utána is olvasok a témának. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése