vasárnap, augusztus 10, 2008

mondhatnám

hogy megcsináltam a bulit, ahogy terveztem, de nem így volt sajnos. nem sikerült 19 órát táncolnom. csak 6-ot. az viszont észrevétlenül repült el...
sajnos a sátortársaim kitalálták 11 körül, a szokásos reggeli joe után, hogy jöjjünk haza, úgyhogy Atmosra már nem tudtam lemenni táncolni, pedig benne volt a lábamban a bugi rendesen. sátort kellett bontani, meg pakolni. bár nem sok hasznomat vették. a lényeg, hogy 6 körül már itthon is voltam.
összegzésként, hogy milyen volt Ozora... hát ilyen:
- csodálatos táj, hatalmas terek, rengeteg sátorhely, szellősen vagy bandásan, ahogy akarta az ember. sok biztonsági őr, mind normális. 1 mentő állandó szolgálatban.
- sehol egy eldobott csikk, semmi szemetelés, mindenki szedi maga után, zsákba, védve a természetet.
- vidám emberek, mindenki kezében spangli, pipa, lufi, miegymás... viszont továbbra sem tanácsos senki italából inni. testközelből láttam, ahogy az egyik lány a társaságból, durván kivetkőzött magából 3-4 órányira, mert megkínálták valamivel és elfogadta. (najó, kicsit irigyeltem, de csak kicsit...)
- minden második embernél valamilyen eladó cucc. amit akarsz. alkudni is lehet. hihetetlen. ez már maga Amsterdam... de tényleg. bármit megvehetsz és bármit használhatsz, bármikor...
- kevés zuhanyzó és wc. viszont a zuhanyzó nagyon állat. szalmabálákból összerakott, egy szál kék lepedő elékötve. hideg víz. nomád állapotok. romantikus volt nagyon. a hosszan kígyózó sorok ellenére is.
- eszméletlen jó zene. a nap 24 órájában. és nemcsak cd-ről. nemcsak dj. szombat este hatalmasat zúzott a Juno Reactor nevű brit zenekar, olyat, hogy egyrészt nem tudtam eldönteni: punk, hc, trance, goa, vagy milyen zene ez, másrészt vagy 3-szor transzbaestem a koncert alatt. a többi zene is jó volt. nekem a chill nem jött be, vagyis nem mindig. általában csak álmosítólag hatott rám, úgyhogy kerültem messzire. a chillben ücsörögve viszont néhány körbejáró spangliba bele lehet futni, ezért nem rossz mondjuk ott lenni. :)
- szabadság. végtelen szabadság. senkinél nincs óra. senkit nem is érdekel, hogy mennyi az idő. senki nem nézi a másikat, hogy milyen ruhában van, mit csinál, hogy táncol. mindenki full készen és ettől nem foglalkozik senki mással. és ez nagyon jó. láttam sok-sok jó pasit, de ez tényleg nem a pasizás terepe. vagy kisfiúcskák, vagy párban vannak, vagy külföldiek, vagy annyira készen vannak valami cucctól, hogy a cerkát se találnák meg... szóval ez nem olyan buli. de azért nézelődni se volt rossz... ;)
- soha nem gondoltam volna, hogy a napszemüveg ennyire a lételemmé válik. néha aludtam is benne, annyira.
- nem néztem tükörbe kb. 5 napig. itthon elég megdöbbentő volt a látvány... :)
- hihetetlen, hogy a zene, meg a segédanyagok milyen energiákat tudnak felszabadítani bennem. olyan táncfigurákra voltam képes, hogy én se hittem el. és fáradhatatlanul, ráadásul.
- aztán a begondolkodás... tánc közben olyan távolságokban jártam, olyan gondolatok villantak át a fejemen, hogy őrület. jöttek a képek, emberek, illatok, hangok és én csukott szemmel táncoltam, viszont egészen máshol jártam.
- tegnap este pl. azon járt az eszem, hogy ki az, akinek elmesélném, hogy mi volt Ozorán, ki az, akit elvinnék oda, ki az, aki megértene, aki értékelné azt, amit mondok, amit átéltem. a cuccolást meg a zenét. nos, csak 76-os és TG. csak ők ketten. nyilván nem lennének a követőim (vagyis nem cuccolnák szét magukat ezerrel, illetve nem lenne a goa a kedvenc stílusuk), de bírnák ezt az 5-6 napot. megcsinálnák. mert ők is éreznék, értenék, hogy milyen jó ez. ez az egész...
- a fesztivál bejárata felett egyébként a következő felirat áll: WELCOME TO THE PARADISE... ez no comment kategória asszem...
- hálistennek, egy azaz 1 darab ismerőssel sem találkoztam 6 nap alatt... új ismeretségeket kötöttem (sajnos a szülinapi ajándékom egyharmadával nem, pedig egy cigi után, miközben pár méterre ült tőlem, elég durván elképzeltem a hogyantovábbot...), de régi ismerőssel, exkollégával, vagy akárkivel nem találkoztam. vagy lehet, hogy igen, de nem emlékszem rá. remélhetőleg az az illető sem fog. :)
- fura, hogy a legjobb zenék mindig akkor mentek, mikor vécén voltam, vagy már a sátorban feküdtem. a sátorban fekve is persze a basszusra már fejben nyomtam a figurákat.... a sátor egyébként csak egy végső menedék, már megtanultam, hogy nem szabad annyi időt ott tölteni, mint amennyit én töltöttem. de valami állati jókat bírtam aludni. reggel, délben, délután, éjjel... akármikor. olyanokat pihentem, hogy az nem igaz... ez volt az igazi nyaralás és pihenés számomra, most már elmondhatom. még olvasni is jutott időm, energiám, lehetőségem. szóval klassz volt nagyon. :)
- ennyi fűtől, cucctól olyan szinten dughatnékom volt állandóan, hogy akár röptében a legyet... jujjj... nagyon kész lettem... :)

tanulság, ha létezik ilyen ebben a helyzetben:
- jövőre sokkal több zöld kell, hogy kevesebbet aludjak és többet táncoljak. még ennél is többet. túl sokszor voltam tiszta és ez annyira nem kóser. alkoholt egyáltalán nem ittam, mert attól nem pörgök csak elájulok. az meg kinek kell???
- jövőre nem a két lánnyal sátorozok, hanem vagy egyedül, vagy valami pasival. ez tuti. ugyan a végére már eléggé elegem lett belőlük, azért azzal tették fel a pontot az i-re, hogy ma délután, a legnagyobb buli közepette, el kellett indulnunk. na, mindegy. főpróbának jó volt így, jövőre biztosan másként szervezem.

mi az, amit biztosan viszek magammal legközelebb:
- övtáska
- sodró, daráló, pipák
- gumicsizma, esőkabát, melegzokni
- szivargyújtós merülőforraló és telefontöltő
- még egy karton cigi, mert 7 doboz kevésnek bizonyult
- sokkal több pénz, hogy bármit megvehessek, amit megkívánok, legyen az kaja, ruha, ékszer, cucc, bármi...
- meleg és nyári ruha egyaránt, de figyelni arra, hogy UV alatt világítson minden, mert az esti buliknál az fontos :)
- kényelmes, vastagtalpú szandál, táncolásra
- még sokkal-sokkal sötétebb napszemüveg, a zűrös reggeleken és nappalokon nagyon jól tud jönni
- PASI!!!! kocsival, pénzzel, szerelemmel... leginkább ez hiányzott oda. egy bevállalós pasi, akivel betépve végigszexelhettünk volna napokat a sátorban ha úgy tartja kedvünk, vagy pörögtünk volna ezerrel a tánctéren, vagy csak beszélgettünk, vihogtunk volna egy spangli után, mélyebb és kevésbé mélyebb dolgokkal kapcsolatban... leginkább az értelem, a magvas gondolatok hiányoztak egyébként. mert befüvezve iszonyú jókat lehet gondolkodni, vitázni, eszmét cserélni, világmegváltó ötleteket gyártani, stb. na, erre kell 76-os és/vagy TG. kettőjükkel is ellennék jövőre, ebben biztos vagyok. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése