hétfő, január 02, 2012

bármennyire rosszul esett

is, hogy egy nap szabit mára kötelezően el kell pocsékolni, most nagyon jó, hogy még nem kell bemennem dolgozni, hogy még van 1 napom visszatérni a pörgésbe. 

a karácsony extra történések nélkül telt el. voltunk istentiszteleten is, apukám nagyon örült az új Bibliájának, meg mindenki örült az ajándékainak. nekem a kedvencem egy borsőrlő lett, amit a Tesómtól kaptam, és szerelem lett első látásra. :) azóta mindent borsozok, új ízekkel lettem gazdagabb. :)
a karácsonyi zabálás sem maradhatott ki. direkt úgy csináltam, hogy tudjak enni, így nem szomorítottam el senkit az ünnepi asztalnál, egyszer sem. ennek meg is lett az eredménye, mert 3 kg úgy felugrott rám, hogy szinte észre sem vettem. najó, észrevettem. az ilyet azért nem nehéz.

múlt hét hétfőn még punnyadtam, de kedden megkezdődött a házi őrület. nekiálltam pakolni, takarítani. azt hittem, hogy majd gyorsabban haladok, de utóbb rájöttem, hogy napi 5-6 óra melóval nem haladhattam volna gyorsan. a kisszoba pl. 2 napig tartott, mire rendben lett, utána meg oda jártam be gyönyörködni a munkámban. :) a hálószobát még kicsit át is rendeztem. selejteztem a ruháim között és még így is annyi cuccom maradt. nem a legújabbak, meg nem a legdivatosabbak, de van mit felvennem, és ez jó érzés. :) bármikor is az ellenkezőjét állítanám, ne higgye el senki. :) mondjuk egy nadrág még mindig nagyon kellene, de majd lesz az is. lehet, hogy tavaszig már kihúzom így, aztán meglátom, hogy mire lesz szükség. :)
péntekre készen akartam lenni annyira, hogy aznap már csak takarítani kelljen, és így a szombatom, a szilveszter, már csak punnyadással teljen. hát ez nem igazán jött össze. pénteken zárás előtt rohantam le a DM-be tisztítószereket venni, meg a CBA-ba bevásárolni szilveszterre. szombaton reggel fél8-kor keltem, Dawntempora, de onnantól pörögtem is folyamatosan. szerettem volna délre végezni, mert 13:45-kor Kick Off, de ez sem sikerült. egyszerűen nem sikerülhetett. a konyha nagyobb falat, mint gondoltam. azért nagyjából készen lett minden, de szilveszter napján este 5-kor porszívózni nem menő, én mondom. :) 
kb. 10 nagy zsák szemetet vittem le a lakásból, olyan igazi nagy zsák, olyan hullazsák típus. alig fért a kukákba. egy részét éppen most viszik el. :) és még egy csomó szar kidobásra került. egyrészt nem értem, hogy fértek el ezek eddig itt, másrészt nem értem, hogy bizonyos dolgokat mi a picsáért gyűjtögettem eddig. erről is le fogok szokni. sőt, már le is szoktam. :)
kedd reggeltől a mosógép folyamatosan ment, és még mindig van mit mosni. szerintem a szomszédok azt hiszik, hogy karácsonyra kaptam egy mosógépet, mert addig nem igazán lehetett ilyen nagyüzemet hallani nálam. :)
a lényeg, hogy a lakásom végre igazán rendben van, olyan, mintha új lakásba költöztem volna, kb. 5-6 éve nem volt itt ilyen rend és tisztaság. 
ja, és szombat reggel még a villanyt is megcsináltam. vagy pénteken, már nem is emlékszem pontosan. :) találtam a gardróbban egy kapcsolószekrényt, amiben láttam, hogy az egyik bizbasz le van csapódva. persze nem értem el könnyen, mert olyan helyre van téve, de életem kockáztatásával feltettem a székre még egy széket, felálltam, elértem, kinyitottam a szekrényt, felnyomtam a bizbaszt és tádámmm, lett villany azokon a helyeken, ahol nyár óta nem. végre működik a csillárventillátor a hálószobában, meg ilyenek. :) mindezt tök egyedül! :) pedig már azon gondolkodtam, hogy januárban első dolgom lesz kihívni egy villanyászt, hogy nézze meg, mifasz. ha akkor derül ki, hogy csak ennyi volt, plusz kiszállási díj, biztos a falnak megyek. :) így viszont örömömben sikoltozva hívtam fel a Tesómat, hogy megcsináltam! :))
pedig akkor már pont azon gondolkodtam, hogy kellene ide egy férfi, aki felfúrja/megszereli/helyrerakja azokat a dolgokat, amiket én nem tudok. noigen, ettől függetlenül még kell ide a férfi... ;)

a Tesómon kívül nagyjából egyetlen embernek jutottam eszébe szilveszterkor, és az 76-os (mármint azügyben, hogy töltsük együtt az estét). meglepő és mulatságos is egyben. örülök neki, hogy előkerült. úgy vagyok vele, hogy pezsdítse csak fel az életemet, meg én is az övét, picit polírozza fel az egómat, aztán tavasszal még könnyebben rámragad Életem Szerelme. :) 
az elmúlt évben csendben figyeltem mások kalandjait, küzdelmeit, igyekeztem tanulni belőle, meg táplálkozni is. most viszont eljött az én időm, jönnek az én kalandjaim, efelől senkinek ne legyenek kétségei. még jó, hogy már sokkal bölcsebb vagyok, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt.

a szilveszter este/éjszaka valahogy nem akart eltelni. tévézgettem itthon, de még egy üveg pezsgőt se bírtam meginni, annyira plüssbalta vagyok. :( már este 8-kor néztem az órát, hogy mikor lesz már éjfél, mikor alhatok már. mondjuk ekkorra már baromi fáradt voltam az egész heti meló miatt. persze kibírtam éjfélig, elénekeltem a Himnuszt, majd az HBO meglepetésfilmjét, az Eredetet kezdtem el nézni. egy jelnek tekintettem, hogy pont az a film, 2012 első perceiben, mert már mióta meg akartam nézni, de bárki kiírta, egyszerűen nem játszotta le a lejátszóm. most meg ott volt a tv-ben, reklámok nélkül. persze elaludtam rajta, így ha jel volt, ha nem, egyelőre nem tudom, hogy milyen film. :) elsején viszont a bécsi újévi koncertre kötelező jelleggel keltem fel, és nem is bántam meg. :) a végén bőgtem, és rázott a hideg, annyira élveztem. hiszek benne, hogy egyszer én is eljutok oda, valamelyik január elsején. :)

bizony, éppen 5 éve, hogy egyedül élek. 2006. december 31-én költözött el a férjem, és bár akkor már biztos voltam benne, hogy megtaláltam az utódját, az Igazit (lásd 76-os), azóta mégse volt sikersztori az életem. talán a múlt évig bezárólag. 2011-ben úgy döntöttem, hogy változtatok a gondolkodásomon, inkább csendesen szemlélem a dolgokat, és nem folyok bele mindenbe, valamint hogy elsajátítom a pozitív gondolkodás "művészetét", ami igazán lényeges előrelépés volt számomra. nem akarok már görcsösen pasit találni, meg igazából semmit sem akarok görcsösen. elkezdtem a keleti kultúrák, vallások iránt érdeklődni, rátaláltam a meditációra, mint gyógyító/lélekemelő/kikapcsoló tevékenységre, amit 2012-ben még magasabb szinten kívánok űzni. 
amikor az évösszegzésen gondolkodtam, először az jutott eszembe, hogy 2011-ben nem is történt velem semmi érdekes. pedig dehogynem! ha lehet, akkor még bölcsebb lettem, és persze higgadtabb, szóval mindenképpen előnyömre változtam. és mi más, ha nem ez az igazi történés?! :)

hogy mik a tervek 2012-re? nos, jön a Sárkány éve, egészen pontosan január 23-án, amit mindenképpen meg fogok lovagolni. nincsenek fogadalmak, mert minek, de komoly testedzés van betervezve, és egyáltalán az életem olyan irányba lökése, ami már nagyon rám fér. 
most, hogy a lakásom is rendben van, és mivel tudom, hogy milyen áron történt mindez (szombaton konkrétan már remegett kezem-lábam, annyira fájt mindenem, annyira elfáradtam az egész heti pakolásban és csiszatolásban), hogy meg fogom tudni becsülni, és nem fogom elhanyagolni még egyszer ennyire a házimunkát. 
az anyagi helyzetem is normalizálódni látszik (hála a szüleimnek). nem fog felvetni a pénz ezután sem (sőt, a január és a február még igencsak szűkösnek mutatkozik), de legalább nem 5 Ft-ból kell majd élnem. és még a Tesómnak is tudom törleszteni azt a kölcsönt, amit még a tavalyi görögországi nyaralás előtt adott. 

hiszek benne, hogy fantasztikus év lesz a 2012 számomra. hiszek benne, hogy találkozni fogok azzal a Férfival, akivel találkoznom kell. hiszek benne, hogy egészségben, boldogságban fog eltelni 2012, és nemcsak nekem, hanem Családomnak, Barátaimnak egyaránt.

abban biztos vagyok, hogy idén még annyira sem leszek már az, aki tavaly, vagy inkább tavalyelőtt voltam. a dühkitöréseimen, türelmetlenségemen még mindig sokat kell dolgoznom, de fogok is rajta dolgozni, ez nem kérdés. visszahúzódóbb, titokzatosabb leszek, és nem ugatok bele mindenbe egyből, azonnal. néha tényleg sokkal jobb taktika, ha az ember csendben marad és csak szemlélődik. ("hallgatni arany...")
idén is el fogok menni Ozorára, ami már csak 217 napnyira van hátra. :) főleg azért fogok menni, mert teljesen új lesz minden, és igazán érdekel, hogy az új szervezők mit hoznak ki belőle. februártól lehet majd elővételes jegyeket venni, szerencsére most megvan rá a pénzem, és meg is veszem a legolcsóbban. :) ettől meg is nyugszom augusztusig, hogy a belépőm legalább már megvan. :)

alapvetően igyekszem visszakerülni az élet normális körforgásába. lehet, hogy lesznek megint házibulik itthon, ha csak 2 személyesek, de lesznek. mivel már egyetlen kocsmában/szórakozóhelyen sem lehet tegnap óta rágyújtani, így nem marad más, ha látni szeretnék néhány embert. :) ezért is jó, hogy 76-os előkerült, mert vele lehet pezsegni. kirándulni, bohóckodni, piálni, meg persze nagyokat beszélgetni. :)
és örülnék, ha Hétfőivel is sűrűbben találkozhatnék, és több időt tölthetnék, mert nagyon felemelő vele beszlégetni, a legfontosabb erogén zónámat, az agyamat, teljesen ki tudja elégíteni. :)
(ahhh... annyi Arsenal meccset néztem mostanában... és RvP-ről mindig Ő jut eszembe... szerintem csuklott az ünnepek alatt egy párszor. :D)

no, a foci. ott nem változik semmi. még mindig MU és Fradi. :) a szurkolás marad, az őrület marad. :) az idei indiai kirándulásról le kell, hogy mondjak (az észszerűség ezt kívánja), így viszont inkább egy manchesteri kirándulásra gyűjtök, mert az olcsóbban ki is jön, és ugyanúgy élményszámba megy. :) 
és nézem tovább az utifilmeket, mert az jó. :)

a munka terén egyelőre kivárok. nem keresem most lázasan az új munkahelyemet, mint mondjuk tavaly ilyenkor, de nyitott szemmel járok továbbra is, munkaidőben pedig igyekszem mindenki megelégedésére dolgozni. azt szeretném, ha OJ és az opik is meg lennének velem elégedve. szeretem én a munkám, csak sűrűn kell mondogatni. :)

és szeretnék indiai és thai ételeket megtanulni főzni. mindenképpen a vegaság irányába haladok, ebben a karácsonyi húsdömping is megerősített. :) mondjuk anyukám remekelt a töltöttkáposztával, ez nem vitás. :)

most elindulok csirkenyak-vadászati akcióra, Kiccicának, akit nem láttam szilveszter napján egyáltalán, mert a buzi petárdázás/tűzijátékozás miatt teljesen sokkot kapott és ki sem mászott a kanapé alól. néha előjött, mert kiimádkoztam, de aztán a következő durranásnál már spurizott is vissza. :( valaki meg tudja mondani, hogy mire jó a petárdázás? én még nem tudtam rájönni... :S
szóval most megyek, bevásárolok a hétre némi élelmet, aztán mosok (a mosogatáson már túl vagyok) még és pihengetek. holnap már nekem is munkanap. hurrá. :))