csütörtök, január 26, 2012

végre idejutok már

hogy írhassak... jujj, de el vagyok maradva! :(
pörög az életem, munkahelyen főleg, egyébként meg pörgetem magamnak. :)
hétfőn megkezdődött a Sárkány éve, ezzel együtt az újévi fogadalmaim is életbe léptek. hiába no, nekem ez az igazi újév. :) idén meg főleg. :)

fogadalmak? igazából a lényeg, hogy még jobban megszeressem önmagam. a belső tulajdonságaimmal kezdek megbékélni, ez is még folyamatban van, meg persze van min dolgozni, hogy igazán békességben legyek, de már nagyon közel járok a célhoz. 
(remek cikk van erről ezen a helyen, ajánlom mindenki figyelmébe, nagyon sok szeretettel!)
alapvetően a külsőmön kell most dolgoznom, mert a lakásom már legalább nagyjából rendben van (erről persze a Barátnőim biztos mást mondanának, de magamhoz képest én úgy érzem, hogy sokat fejlődtem, és ezt a szintet tartani fogom, sőt, még javítok is rajta alkalmasint), így a saját testemen kell dolgozni leginkább.

hétfőn ennek jegyében megkezdtem a diétázást, életmódváltást, ami napi két (reggel+este) elfogyasztott fehérje turmixból áll (egy kis banánnal megtámogatva), közte meg ebédre két sovány szendvicske, csak az ízéért. 
a hét első napján nekiugrottam a testedzésnek is, lenyomtam 45 percnyi Pilatest, meg aztán tekertem 10 km-t a szobabringámon. a Pilates minden izmomat megmozgatta, jártányi erőm alig maradt, majd a bicaj meg feltörte a seggemet, így kedden ülni se nagyon tudtam. de azért kedden este még lenyomtam 45 perc Pilatest (aki azt gondolja, hogy ez csak egy himi-humi torna, azt szeretném látni, ahogy végigcsinálja ezt a kis programot. vérpisálás konkrétan.), de a bicajra felülve majdnem elsírtam magam, annyira fájt a fenekem, így azt kihagytam. 
tegnap be kellett mennem a Plázába, ott botorkáltam 1,5-2 órát, meg izzadtam, aztán hazacipeltem egy csomó tejet, ásványvizet, meg banánt, így a testedzést ki is pipáltam szerdára. :) őszintén szólva még mindig annyira fáj a hasizmom (igen, nekem is van, csak jól el van dugva), hogy az ágyból alig bírok felkelni. nyilván hirtelen túlerőltettem magam, ezért most pihenek, bár ma már a bicajra vissza akarok ülni, mert a fenekem mintha már nem érzeném annyira. :)
súlyban még nincs látványos eredmény, de a testem már érzem, hogy alakul, már két ilyen tornázástól is. szeretném a Pilatest folytatni, akár minden nap megcsinálni ezt a 45 percet (a végén van egy karformáló blokk, súlyzókkal, azt is tolom ám), mert jó, és kell. és nagyon klassz érzés egyrészt az, hogy míg 2 éve nyáron (kb. 95 kg-osan) még a bemelegítésbe bele akartam halni, most már fel sem tűnt az a rész. sőt, vannak gyakorlatok, amit eddig meg sem próbáltam, most meg már azért megyeget. van, amit még mindig inkább csak végignézek, de ez is alig. szóval szépen fejlődök.

a Tesóm kedd este adott egy nagyon jó tippet, hogy hol lehetne futni, mert bizony az egyik kedvenc blogomon is ezt szajkózza a srác, hogy futni, futni, futni. és Csírabácsi is csak jókat tudott mondani erről, szóval futás. de futópadon soha többé nem akarom, a közelemben nincs egy normális park, vagy sportpálya, ahol lehetne futni a köröket, és már el voltam keseredve, hogy hol fogok én futni. na, erre a Tesóm megadta a tippet: Duna-part. a Boráros tér nekem nagyon közel van, ha onnan lefutok a Lágymányosi hídig, meg vissza, akkor nem a büdösben vagyok, meg nézelődni is lehet, meg van hely a futóknak/biciklistáknak, szóval ideálisnak tűnik. amint kicsit jobb lesz az idő, már megyek is. bár szerdán már a villamoson, hazafelé menet azt éreztem, hogy akár a világ végéig is elfutnék, annyira  a lábamban van a futhatnék. úgy megörültem ennek a tippnek, hogy még este az ágyban is vigyorogva gondoltam a lehetőségre, arra, hogy van a közelben hol futnom, és majd persze, idővel a Margitsziget körének lefutása a cél, de azért most minek utazgassak annyit, ha csak bóklászok az elején. arra tökéletes a Duna-part is. egy darabig úgyis több lesz a séta, mint a futás. ha már jó lesz a kondi, meg még fogyok, akkor jöhet a nagyobb falat. :) 

rettenetesen büszke vagyok magamra, hogy hétfő óta egyáltalán nem csábultam el még egy kockacukornyira sem, tartom a diétát, ahogy elterveztem. és nem is nehéz, teljesen betartható. egy-egy turmix fél liter, vagy még kicsit több is, mire azt megiszogatom, olyannyira eltelít, hogy nagyon más nem is kell. ja, és persze rengeteg ásványvizet iszom. szénsavmenteset, ez nem kérdés. napi 1,5 liter minimum. és már dühöngök is, ha tudom, hogy nem ittam eleget. ja, persze ettől a rengeteg folyadéktól állandóan pisilni kell, de éjszaka is felkelek 3-4 óránként, de hát ez van. a lényeg, hogy nem zabálok semmi szemetet, semmi cukrosat, semmi hízlalót. 

a hétvégén anyuékhoz megyünk, ráadásul duplaszülinap, duplanévnap ünneplés, meg mittomén, de vigyázni fogok, és úgyis csak egyszer eszek otthon is, méghozzá ebédelek, aztán ennyi. meg fogom tudni állni, és kész. :)

Szervező... hogy pasi témát is érintsek... nos, a vasárnapi fiaskó után megírtam neki, hogy nincs harag, csak gondolja át, hogy mikor ér rá, és úgy hívjon. erre válaszolt is, hogy örül, hogy írtam, mert azt hitte, hogy megharagudtam rá, és hogy csütörtökön jó lehet neki valamikor 5 után, de majd még hív ezügyben. na, hát azóta se hívott, se nem írt. én azért úgy jöttem ma be, hogy ha esetleg napközben csörög rám, akkor fel vagyok rá készülve, hogy este randizzunk, munka után közvetlenül (tehát csini vagyok és sminkeltem is), de ha nem hív, akkor megyek haza, oszt jónapot. inkább bicajozok. :) nem mondom, hogy haragszom rá, meg hogy menjen a picsába, de én nyilván nem fogok törtetni, mert ez nem az én dolgom. ha akar valamit, ha végre fel tud hívni valami konkrétummal, vagy egyáltalán, fel tud végre hívni, akkor nyitott leszek, és türelmes, de ennél többet egyelőre nem teszek érte. találkozzunk, mert addig nekem ez az ember senki. bármennyire is eljátszottam már néhány gondolattal vele kapcsolatban, le tudok róla pörögni. amúgy is van nekem dolgom, pl. a futás. :)

jaj, úgy szeretnék egy pulzusmérő órát, meg ami ilyen km számlálós is. láttam a Hervisben tegnap 5000-ért, akciósat. nem tudom, az mennyire jó, nem értek hozzá (még), de imádnám, ha lenne ilyenem. :) vagy egy okostelefonom, mert olvastam, hogy már arra is faszányos alkalmazások vannak, amik távolságot, meg elégetett kalóriát, meg minden szart mérnek. végül is a lényeg, hogy fussak, mozogjak, fogyjak, aztán ennyi. oszt még az is lehet, hogy szembefut velem Életem Szerelme... ki tudja??? :O

foci... a Shitty megint bukott (Ligakupa). ez parádés. :) a Real is, az annyira nem, pedig micsoda meccs volt a tegnap esti is!!! én még mindig azt mondom, hogy a bírok a Bárcásoknak fújnak, de hát ez van, valakit tolni kell. :(
hétvégén MU meccs. sajnos nem fogom látni, de úgyis győzünk. ennyi. :)