szerda, szeptember 21, 2011

én is találkoztam

végre olyan emberrel Budapesten, akinek idei O.Z.O.R.A.-s karszalag van a kezén. egy rasztás pasi volt, hazafelé menet, a nyóckerben, csütörtökön. először csak rávigyorogtam, mutattam a karomat, hogy nekem is ott a karszalag, aztán beszédbe elegyedtünk, mert először nem értette, hogy miért vigyorgok. én meg teljesen fellelkesülten meséltem neki, hogy idén ő az első, akivel így találkozom. a Gondozókertbe tartott éppen, ahol a ParaPark is van, amiről Csírabácsi Ábrándáruházában is lehet olvasni. a srác azt mondta, hogy a helyet a jó barátai üzemeltetik, éppen folyamatban van a hangszigetelés, ami kb. 1 hónap múlva lesz kész, és akkor majd lesznek nagy bulik. és persze mondta, hogy majd én is menjek el oda. :) még jó, hogy ez a hely a szomszéd utcában van. :) és még jó, hogy ilyen klassz csaj vagyok, hogy egyből meg is lettem invitálva. :)

emlékeim szerint, melyek azért már egyre gyorsabban kopnak, csütörtökön este már semmi érdemleges nem volt. ja, maximum annyi, hogy mostam. :) ez is ráfért a háztartásra. :) aznap már nem volt dögmeleg, és volt kedvem ezzel foglalkozni. :)

pénteken este 7 körül indultunk anyuékhoz, otthon fincsi vacsora várt minket. :) indulás előtt feladtam életem első totóját. csak 250,- Ft, és legalább valamelyest konyítok hozzá. a szűz kéz nem hozott szerencsét, ezt ma már tudom, de már tegnap feladtam a következőt is, hátha... :)

szombaton pihengettünk, délután átjött Kriszti hozzánk kocsival, és míg a család delelt, addig mi átmentünk a szomszéd faluba, kávézni, dumálni. 3 órát beszélgettünk kb., de mivel 2 éve nem találkoztunk, ez az idő nagyon kevésnek bizonyult. de legalább végre találkoztunk! :) közben belecsöppentünk egy esküvőbe is, na, az vicces volt. :) nem mertünk elindulni a kocsival, mert éppen az "igen"-eket mondták ki, és nem akartunk ajtócsapkodással, meg autóbehörrentéssel belezavarni. úgyhogy megvártunk a pezsgőzést, és akkor csaptunk a lovak közé. addig meg a kocsiban fikáztuk a násznépet, meg röhögcséltünk. :) mint a régi, szép időkben. :)

vasárnap nagy fába vágtuk a fejszénket otthon. anyuék pár hete átrendezték a lakást, de már előtte 2 évvel kihordták a rengeteg könyvet a melléképületbe, és most azokat hordtuk vissza. illetve a feléig jutottunk, mert annyi van (szerencsére). egyesével le kellett törölgetni mindent, és úgy a helyére rakni. rengeteget melóztunk délelőtt és délután is. hétfőn mozdulni sem bírtam az izomláztól, meg egy kicsit a nap is megkapott, olyan zsír idő volt. :)
rengeteg csodálatos könyv van otthon, legszívesebben azonnal hoztam volna el az összeset, vagy a nagy részét, de a lényeg, hogy ezek otthon mind megvannak. és az egér nem is nagyon rágta meg őket, talán csak egy olyat találtam köztük, ami ennek esett áldozatául. 
végül apunak nem álltam elő az Álomházas történettel, mert nem volt olyan alkalom, meg azért ezt még körül kell járni jobban, mielőtt elé terjesztem. de azért a cél még megvan, és a szemem előtt lebeg. nem tettem le róla, ez nem kérdés. :)

hétfőn egy új Megbízó beoktatása miatt majdnem 6-ig bent voltam, de teljesen fellelkesültem, mert a Greepeacenek fogunk dolgozni. :) azonnal beléptem a támogatói közé is, és jeleztem, hogy aktivista is szívesen lennék. láttátok, hogy pl. ma reggel mit csináltak? elképesztő!!! :) minél több természetfilmet nézek, annál inkább átérzem én is a problémát, amit sokan nem, hogy a Föld nem a miénk, azt csak unokáinktól kaptuk kölcsön. legyen szó atomenergiáról, az esőerdőkről, a génmódosított takarmányokról és még sorolhatnám. rengeteg probléma van még ezen kívül a világban, de a Greenpeace nagyon szimpatikus számomra, főleg azért, mert csak és kizárólag magánszemélyektől fogadnak el adományokat, tehát teljesen függetlenek. egy ilyen egyesületet érdemes támogatni, tedd hát TE is!!! :)

az ismeretterjesztő/tudományos filmekről jut eszembe, hogy hétfőn este miket láttam. két csatornán is arról volt szó, hogy mi is a szex, hogyan választunk párt, meg ilyesmi. no, amiket fontos megjegyeznem, hátha másnak is hasznára válik:
- a férfiak szemében a nő vonzóbbnak tűnik, ha fél, tehát első randit ne kávézóba beszéljünk meg, ha valóban meg akarjuk hódítani a pasit, hanem vidámparkba, vagy horror filmre, a moziba
- a tág pupilla az érdeklődést jelenti, ezért jó a gyertyafény (de akár némi zöld is :D)
- a nők már a pasi illata alapján ki tudják választani, hogy ki az, akinek a génkészlete teljesen eltérő a sajátjuktól, és azért ilyen férfit választanak, mert az eltérő génkészlet biztosítja azt, hogy a születendő közös gyermek a lehető legegészségesebb lesz, és erős immunrendszerrel születik
- az előző pontból következik annak a mondásnak az igazsága, hogy "az ellentétek vonzzák egymást" mert minden nő ellentétes, vagy a sajátjától nagyban különböző génkészletű férfit keres a sikeres utódnemzésért
- a szimmetrikus arcú emberek sokkal bizalomgerjesztőbbek, mint azok, akiknek az arca aszimmetrikus, tehát az ismerkedés során is azoknak van előnye, akiknek ilyen az arca
- ezzel kapcsolatos további érdekesség, hogy a nőknek, amikor a termékeny szakaszban vannak, akkor a fülük és a kezük mérete úgy változik, hogy testük szimmetrikusabb legyen, ezzel felkeltve a pasi érdeklődését, illetve azt sugallja, hogy "tökéletes vagyok, engem dugj meg, nekem csinálj gyereket"
- ami a legfontosabb két tulajdonság: intelligencia és kedvesség. ezt kell az első randin sugározni, mert a pasiknál ez a nyerő. meg persze a nőknél is. :)
- az orgazmus során felszabaduló oxitocin felelős a kötődésért. minél többet szexelsz valakivel, és minél több orgazmusotok van, annál több oxitocin szabadul fel, ami kiváltja a kötődni akarás érzését. (ezzel magyarázom én azt, hogy aki nem tudott nálam orgazmust elérni, ahhoz nem tudtam kötődni igazán, még ha hosszabb ideig "gyötörtük" is egymást. bezzeg, ha valaki egy egy éjszakás kaland során egyből orgazmust csiholt ki belőlem, vagy többször szexeltünk, és abból többször orgazmus is lett, abba képes voltam beleszeretni mocskosul. najó, ennek az ellenkezője is igaz, mert pl. a Bőgősbe is halálosan szerelmes voltam, bár soha nem mentem el vele az ágyban. igaz, utólag már ezt a "szerelmet" is megkérdőjelezem. inkább csak rajongás volt.) 
- a nők memóriája is fontos a párkapcsolatok alakulása során, ugyanis a nők mindent megjegyeznek, elraktároznak, ami férfi viselkedésmintákhoz köthető. tehát elraktározzák az agyukban azt, hogy milyen volt az apjuk viselkedése bizonyos szitukban, vagy a gyerekkori szerelmüké, vagy az előző pasijuké, vagy azé, akivel soha nem jöttek össze, csak távolról csodálták. mindez úgy rögzül, hogy kibeszélik a barátnőikkel. hogy egyáltalán beszélnek róla. (míg a férfiak általában nem) ezeket a viselkedésmintákat raktározzák, memorizálják, majd ez alapján döntenek, hogy a következő jelölt alkalmas lehet-e apának, vagy sem
- összességében egyébként a szerelem pusztán kémiai és biológiai folyamatok összessége, a hormonok dolgoznak, ráadásul, ha az ember szerelmes, akkor pont olyan dolgok játszódnak le az agyban, mint ha kokaint tolna. a szerelem tehát drog, tudatmódosító hatással jár, és persze kellemes érzéssel, mint a kokain (a hasonlóan kellemes érzést nem tudom megerősíteni, én még nem toltam ilyesmit és nem is szándékozom).
- az egyik kísérletben volt egy nő, aki egy CT-ben feküdt, az agyát vizsgálták, miközben ő magához sem ért, csak a csiklójára gondolt, és elképzelte ahogy azt izgatja ő, vagy valaki más, és ettől elélvezett. ez azért fontos, mert az agy arra a képre reagál, amire gondolunk. tehát szex közben se egy bombázó pasira kell gondolni, vagy arra, akivel vagyunk, hanem elég, ha a kis borsóra koncentrálunk, elképzeljük magunk előtt, hogy milyen, hogy milyen amikor izgatva van, és az agyunk reagálni fog, el fogunk menni. :) (ez nekem a legjobb hír, máris elkezdtem gyakorolni!!! :D)

no, talán ennyi volt, amit el akartam mondani. :) féltem, hogy majd elfelejtem, de ezek az infók jól beleégtek az agyamba. :)

tegnap Bertával habzsidőzsiztünk. :) disznótorost sütöttem, megkínáltam anyukám Pandúrgulyásából is, ami nagyon ízlett neki! :) meg a hurka is persze. :) a nagy hurkázás közben jutott eszembe, hogy van otthon még egy kis házipálesz. bedobtunk egy-egy felest, de sírtunk utána, annyira ütős volt. :) de túléltük! :) ez a tavalyi pálinka volt egyébként, a tavalyelőttiből is volt egy kevés, azt miután elment Berta, addig pakolásztam, hogy kiborítottam, vagyis minden tiszta pálinkaszagú, és nem is maradt belőle egy csepp sem. idén nem volt termés, így pálinka sem lesz. :( dumálgattunk, aztán 9 után hazabotorkált, én meg leültem Ligakupa meccset nézni, melyet szerencsére a Sport1 közvetített, így láthattam. :) 0:2-re vezettünk, ezután kapcsolódtam be, Giggsy zsönyörű gólját már láttam. :) tartalékcsapatnak titulálták az összeállításunkat (bár szerintem ha Berbatov, Giggs, Park a kezdőben van, az nem tarcsi, de mindegy), és így is megérdemelten nyertünk. najó, egy másodosztályú csapat ellen. de nem is lehetett ez másként, csúnya lett volna, ha az idei remek rajt után beszopunk egy ilyen meccset. nos, tegnap este nem tettük. Leeds-MU 0:3. :)

ma meglátogatom Gibibabát a kórházban, hazafelé menet, aztán ennyi. holnapra semmi terv, pénteken viszont Vikiéknél összeröffenés. :) szombaton délelőtt a Feldmár előadásra megyek a MüPába (már be is fizettem a díját), délután meg Buksza-buli nálam, nyomatjuk a divatfotókat ezerrel. :) vasárnap pedig megpróbálom kipihenni a hétvégét. :) ez a terv. :)